Quan era xiquet m`era impossible imaginar-me a mi mateix com sóc hui. Estic a mig camí. Allunyat ja d`aquell xiquet que botava als bassals d`un descampat i massa lluny encara del iaio que seré algun dia i al que hui sóc incapaç de comprendre. Tinc una inquietant sensació d`estar al mig, d'estar molestant amb el meu obsessiu sentiment de responsabilitat.

El fill que vull tindre és una reflexió sobre l'educació i el paper del pares, dels iaios, dels mestres i dels fills en el procés d'aprenentatge. De la seua importància i del valor, la dificultat i l'esforç que requereix educar.

Una proposta no exempta d'autocrítica, d'humor, tendresa i ironia, que parla sobre els lligams emocionals amb els fills i amb els pares. Sobre com projectem en els altres les nostres pors, les nostres mancances o les nostres expectatives. De l'esforç que hem de fer per a comprendre els fills i també de la dificultat per a comprendre a les generacions passades.

Amb tres generacions en escena, El fill que vull tindre és un tribut de pares a fills i de fills a pares malgrat els retrets. Present, passat i futur es troben en escena per contar-nos històries que parlen, en definitiva, de la vida, de com estimem els nostres fills i els nostres pares i de com ens costa, de vegades, comunicar-nos.


Quin fill volia tindre el meu pare?
Quin fill voldria tindre jo?
Quin iaio voldria que fóra jo per al seu fill?
Quin pare haguera volgut tindre el meu fill?

FITXA TÈCNICA I ARTÍSTICA:

Estrena: : Las Naves (VLC). 11 de febrer de 2016

CREACIÓ I DIRECCIÓ:
Àlex Cantó
Joan Collado
Jesús Muñoz
Pau Pons
INTERPRETACIÓ:
Àlex Cantó
Jesús Muñoz
Pau Pons
DISSENY D`IL·LUMINACIÓ:
Marc Gonzalo
Àlex Cantó
FOTOGRAFIA I VÍDEO:
José Ignacio de Juan
AUDIOVISUALS I ASSESSORAMENT ARTÍSTIC:
Fermín Jiménez
ASSESSORAMENT DE MOVIMENT:
Daniel Abreu
COMPOSICIÓ MUSICAL:
Pedro Aznar
REGIDURIA:
Verónica García
PRODUCCIÓ EXECUTIVA:
El Pont Flotant
Juan Serra
TÈCNIC D`IL·LUMINACIÓ I SO:
Juan Serra
AGRAÏMENTS:
A la Universitat Popular de Rovella i a Eva Such. Al grup scout Iter de Natzaret. A Dídac. A Nura. A Javier i la seua botiga Bjorn. A Bambalina. A Berta i Edgar. A Primi. I a totes les famílies dels participants que ens han acompanyat en aquest viatge.
DISTRIBUCIÓ:
Pro21 Gestió Cultural
COL·LABORA:
Culturarts – Pro21 Gestió Cultural
Una producció de Las Naves – el pont Flotant
COL·LABORACIÓ ESPECIAL:
Amparo Codoñer, Daniela Elvías, María Segura, Irene Ramos, Neus Ivars, Aina Ivars, Alberto Bravo, Sara Besas, Belén Pescador, Lucía Pescador, Juan Collado, Cristóbal Pérez, María Valiente, Beatriz Gómez, Vicente López, Mª Carmen Quilis, Miguel A. Romero, Julia Sanchis, Victoria Cruañes, Carmen Escuder, Eufrasia Rodríguez, Francesc Navarro, Raquel Sanchis

DESCÀRREGUES: