Sala flotant - espai teatral

Des de l´any 2002 la Sala flotant és la seu de la companyia, on creen i mostren les seues peces. És també un espai dedicat a la creació, formació i investigació teatral, obert a altres companyies o creadors que necessiten un lloc on desenvolupar els seus projectes, assajar, etc. És per això que compta amb una dotació tècnica bàsica d´il·luminació i so.

Com a centre de formació, la Sala flotant manté una programació regular de cursos i tallers de diferents disciplines, relacionats directa o indirectament amb les arts escèniques, que inclouen des de tallers d´interpretació, creació, treball vocal, cant, entrenament actoral, Commedia dell´Arte o dansa, fins a Tècnica Alexander o Eutonia.

Cursos

2017

LA VEU EXPRESSIVA I, per Jesús Muñoz (13-21 de juny 2017)


"Com podem estar més presents física i vocalment? Com podem desenvolupar la nostra capacitat d’escolta cap a nosaltres mateixos i cap als altres? Què significa estar connectats? Com és la nostra veu autèntica?"

La Veu Expressiva és un curs per a experimentar noves maneres de relacionar-nos amb la nostra veu. Mitjançant un treball de sensibilització i de connexió amb el nostre cos, el curs pretén ser un lloc de recerca cap una veu personal més autèntica i amb una major capacitat comunicativa.
El curs està adreçat a estudiants de teatre, però també a qualsevol persona que, per raons artístiques, professionals o personals estiga interessada en aprofundir en el coneixement de la seua veu i de les seues possibilitats expressives.

El treball serà fonamentalment pràctic. Hi haurà moments més grupals i d’altres individuals per a que cada participant puga experimentar i satisfer les seues necessitats específiques. El taller combinarà diferents ferramentes de dramatització, expressió corporal, improvisació i cant. No obstant, hi haurà un espai per a la reflexió, l’intercanvi de sensacions i anàlisi del treball.


Continguts

- Consciència corporal. Sensorialitat. Percepció.
- Relaxació i desbloqueig de zones corporals que intervenen directament en l’emissió de la veu.
- Arrelament de la veu.
- La implicació del cos en l’emissió de la veu.
- Respiració. Consciència del procés respiratori. Ampliació de la capacitat pulmonar y dosificació de l’aire.
- Veu i moviment.
- Col·locació de la veu: diferents registres i qualitats.
- Ponts i límits de la veu.
- Expressió i comunicació.
- Escolta i reacció.
- La improvisació individual i grupal.
- Veu i creativitat. Veu i interpretació.
- Veu i emoció.


NECESSITATS:

- Alumnes amb roba còmoda.
- Un text breu après de memòria (entre 6-10 línies aproximadament). Pot ser un fragment d’un monòleg de teatre, un poema, una cançó, etc.


QUAN: 6 sessions. del 13 al 21 de juny 2017.
Vesprades de 17-21h.
Setmana 1: dm 13, dc 14 i dj 15 de juny de 17-21h.
Setmana 2: dll 19, dm 20 i dc 21 de juny de 17-21h.

LLOC: Sala Flotant (Cr.Baró de Patraix, 5 baix)
PLACES: 8
PREU: 120 €

+ INFO. I RESERVES: salaflotant@gmail.com / 655 420 877


Jesús Muñoz.

Jesús Muñoz (València, 1976) és Llicenciat en Art Dramàtic per l’Escola Superior d´Art Dramàtic de València (ESAD). (1998-2002) i diplomat pel Centre Artistique International de la Voix Roy Hart (França), on ha treballat amb mestres com Rossignol Derek, David Goldworthy, Jonathan Hart, Laila Skowmand, Ian Maggilton, Carol Mendelsohn i Saule Ryan, entre d’altres.
És membre fundador de la companyia de teatre El Pont Flotant, on desenrrotlla activitats d’investigació pedagògica i creació escènica. Ha treballat amb companyies com Bambalina Teatre Practicable, La Fura dels Baus, Arden, Teatres de la Generalitat Valenciana, Teatro de Marionetas La Estrella o Det Andet Teater (Dinamarca).

Des de l’any 2002 combina els seus treballs escènics amb la formació i investigació. Ha impartit cursos i tallers a diverses universitats (Universitat de València, la UPLA, a Valparaíso, Xile, a la Universitat Carlos III de Madrid), al CEFIRE, Las Naves de València, Obrador de la Sala Beckett de Barcelona, AAAPIB (Mallorca), Centre Artistique International Roy Hart (França), als centres culturals de l’AECID de països com Nicaragua i Hondures, o Centro de las Artes de San Luis Potosí, de Mèxic, entre d’altres.

Del 2010 al 2016 és professor de l’assignatura d’Entrenament Vocal a l’Escola de Cine i Teatre Off de València. Durant els anys 2013-14 va ser també professor d’Entrenament Vocal de la JCEA (Jove Companyia d’Entrenament Actoral-Teatre de l’Abast).
Des del 2012 és professor dels mòduls d’Expressió Oral i de Creació Col·lectiva al Postgrau de Teatre en l’Educació (actual Màster en Teatre Aplicat) de la Universitat de València.